Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Trupa Iosif Vulcan

Trupa „Iosif Vulcan” este trupa de dramă a Teatrului „Regina Maria”. Activitatea sa o continuă pe cea a secției române de la fostul Teatru de Stat, cu un repertoriu extrem de divers, care include drame și comedii clasice, piese contemporane și musicaluri.

Printre regizorii care au montat în ultimii ani la Trupa „Iosif Vulcan” se numără personalități teatrale ca Mihai Măniuțiu Victor Ioan Frunză, Petru Vutcărău, Radu Afrim, Gavriil Pinte, Theodor Cristian Popescu, dar și creatori din noile generații: Ovidiu Caița, Horia Suru, Eugen Gyemant, Bobi Pricop etc.

Producții ale Trupei „Iosif Vulcan” s-au jucat în majoritatea festivalurilor teatrale din România (Festivalul Național de Teatru, Festivalul „Atelier” Baia Mare, Festivalul de Teatru Nou Arad, Festivalul de Comedie Galați, Festivalul „Miturile cetății” Constanța etc.) și în Coreea de Sud, Austria, Ucraina, Republica Moldova, Croația, Italia, Turcia, Ungaria.

Performanța artistică a trupei a fost recompensată cu numeroase premii teatrale, cu un Premiu UNITER pentru actorul Eugen Țugulea și șase nominalizări pentru regie, actorie și scenografie (regizorul Victor Ioan Frunză, actorii Richard Balint, Ioana Dragoș Gajdo și scenografa Vioara Bara).

Subcategorii

Teatrul Regina Maria vă invită în luna decembrie să vă bucurați de un întreg sezon de spectacole în premieră, care vor putea fi vizionate on-line. Piesele de teatru câștigătoare ale „Concursului de creație dramatică”, ediția 2020, au fost transpuse în scenă sub forma unor spectacole lectură, care, până în momentul în care vor putea fi jucate cu public, vor fi difuzate on-line, pe pagina noastră de Facebook și pe Eventim.ro, cu titlu gratuit.
 
Vă rugăm să vă faceți rezervare din timp la evenimentele programate. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0753 404 257 (Virginia Oanțo) și 0752 165 001 (Bianca Segărceanu) – departamentul de organizare spectacole – sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Spectatorii care își fac rezervare la unul sau mai multe spectacole, vor primi link-ul și codul de acces cu o oră înainte de începerea acestora.
 
Spectacolele lectură se vor putea urmări și în transmisiune pe Facebook. Toate reprezentațiile programate în luna decembrie sunt cu titlu gratuit.
 
Vizionare plăcută!
 
 
×

TOP