Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are deosebita plăcere de a anunţa o nouă premieră: „CENUȘĂREASA”, o dramatizare după celebrul basm omonim, care se bucură de semnătura regizorală a Adelei Moldovan, asistenţa de regie a lui Florian Silaghi, scenografia lui Eustațiu Gregorian, muzica lui Ladislau Lupovits și costumele realizate de Oana Cernea, ce se va desfăşura duminică, 9 aprilie, de la ora 11:00 și de la ora 13:00 la Sala Arcadia. 

Regizoarea spectacolului, Adela Moldovan, vorbește despre învățăturile morale pe care această poveste le conține și despre echipa care a contribuit cu dedicare la punerea în scenă a spectacolului „Cenușăreasa” pe scena Teatrului Arcadia: „Povestea Cenușăresei este foarte cunoscută și îndrăgită de copii. Cu toate acestea fiecare montare a ei pe scenele micilor teatre sau în film aduce ceva nou. Ea permite o paletă amplă de expresii teatrale grație ingredientelor magice pe care le conține, cum ar fi răsplata bunătății, a frumuseții interioare, magia și misterul, dragostea dar și ridiculizarea celor care încearcă să se impună prin răutate și înșelăciune. Valorii morale, educative a spectacolului i se alătură cea estetică, deoarece păpușile fermecătoare ale maestrului Eustațiu Gregorian, alături de costumele inspirate ale scenografei Oana Cernea vorbesc de la sine.  Acestora li se alătură muzica lui Ladislau Luptovits care subliniază trăirile sau acțiunile eroilor. Spectacolul pe care Teatrul Arcadia îl propune copiilor este viu, colorat, vesel și ritmat.  Actorii intră cu ușurință,  talent și bucurie în pielea personajelor creând o lume fermecată și încântătoare de care sperăm că se vor bucura  atât micii spectatori cât și însoțitorii lor. Pentru mine, ca regizor, colaborarea cu acest colectiv de artiști a fost o bucurie care sper să fie împărtășită.  Îi  doresc mult succes și viață lungă Cenușăresei noastre!”

Adela Moldovan

 Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Consuela Egyed (Cenușăreasa), Alexandru Pop (Prințul, Calul), Andrei Fazecaș (Maștera), Florin Stan (Împăratul), Zentania Lupșe (Împărăteasa, Zâna, Fata1), Armanca Serac (Fata2, Șoricica), Igor Lungu (Bufonul, Calul), Florian Silaghi (Povestitor, Crainic, Șoricel) și Rin Tripa (dublură Povestitor, Crainic, Șoricel) Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742. Vă așteptăm cu drag!