Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are plăcerea de a vă invita la o nouă premieră: ”Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu, care va avea loc duminică, 19 februarie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia. Spectacolul pornește de la esența romanului lui Swift, însă tema este abordată într-o manieră contemporană, atât din punctul de vedere al construcției subiectului, cât și din cel al montării scenice, deoarece propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice.

Echipa Radu Dinulescu și Armand Richelet-Kleinberg (grafician, muzician și producător de film belgian) se află la a treia colaborare cu Trupa Arcadia, după succesul înregistrat cu spectacolele ”20.000 de leghe sub mări” din 2011 și ”O mie și una de frontiere – Povestea lui Aladin” din 2014, lucrând cu tehnici care le-au permis să se individualizeze și să surprindă.

Spectacolul „Gulliver”, realizat după un scenariu de Radu Dinulescu, este un spectacol vizual, non-verbal, fiind, până în momentul de față, cel mai elaborat dintre toate producțiile realizate de echipa artistică  Radu Dinulescu - Armand Richelet-Kleinberg.

Gulliver, un copil din zilele noastre, de vreo 8 - 9 ani, este atât de pasionat de jocurile video, încât ajunge să fie absorbit literalmente în lumea virtuală. Astfel, ajunge într-o altă dimensiune, unde personajele din jurului său sunt liliputane, iar el devine un uriaș virtual. Chiar dacă inițial interacțiunea cu micuții locuitori din Lilliput nu este una plină de amabilitate, cu timpul devin buni prieteni, iar Gulliver se transformă chiar într-un salvator.

Spectacolul durează 45 de minute și se adresează unui public de peste 5 ani. Din echipa care a dat viață proiectului, pe lângă regizorul Radu Dinulescu și graficianul Armand Richelet-Kleinberg – care a conceput scenografia și imaginile 3D, fac parte actorii Zentania Lupșe, Consuela Egyed, Alex Pop, Florian Silaghi și scenografa Csüri Emese. A doua reprezentație este programată sâmbătă, 4 martie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.

Vă așteptăm cu drag!