Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

În perioada 18-28 iulie, o delegație a Teatrului Regina Maria a primit invitația de-a participa cu spectacolul DOMNUL NOSTOC ȘI MISTERELE DIN OCEAN (de Patrice Seiler, regia Radu Dinulescu), al Trupei Arcadia, la unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din lume: AVIGNON OFF.

Festivalul Avignon OFF se desfășoară timp de aproape o lună (8-31 iulie) în întreg orașul, în peste 120 de locații diferite, cu sute de spectacole jucate zilnic, care acoperă toată paleta de manifestări teatrale (spectacole pentru copii, teatru-dans, teatru clasic, teatru circ, teatru muzical, teatru de obiecte, teatru de stradă, teatru-film, teatru-documentar, pantomimă).

Trupa a susținut 9 spectacole în această perioadă; spectacolul s-a jucat în limba franceză, bucurându-se de un public divers și trezind interesul nu doar al copiilor, dar și al reprezentanților companiilor de teatru de profil.

Din delegație au făcut parte: Daniel Vulcu (director general manager al Teatrului Regina Maria), Florian Silaghi (director artistic al Trupei Arcadia), Radu Dinulescu (regizor), Oana Cernea (scenograf), Igor Lungu, Sorin și Lenuța Dorobanțu (actori).

Participanții la acest festival au avut ocazia de a viziona spectacole de teatru de păpuși adresate atât publicului tânăr, cât și adulților, și-au creat contacte din diverse teatre europene și s-au întâlnit cu colegi de breaslă.