Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Avem deosebita plăcere de a vă invita la o nouă premieră a TRUPEI ARCADIA, HÄNSEL ŞI GRETEL de Hanyecz-Debelka Róbert, după o idee de Fraţii Grimm. Premiera va avea loc la Sala Arcadia, sâmbătă, 18 mai, de la ora 11. 

Spectacolul Hänsel şi Gretel este o muncă de creaţie pretenţioasă şi oferă un spectacol placut publicului teatrului de păpuşi, de toate vârstele. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de bilete a Teatrului, online pe www.biletmaster.ro și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Acţiunea basmului Hänsel şi Gretel este cunoscută oricui. Tocmai îndepărtarea de vârstă este ideea de bază a recentei adaptări, deoarece povestea celor doi fraţi s-ar putea întâmpla şi în zilele noastre, fiindcă azi o povestim. Scopul nu a fost croirea unui veşmânt modern pentru un basm vechi, ci, apropierea basmului de spectatori, ca să fie mai pe înţelesul copiilor de azi.

Hänsel şi Gretel sunt doi copii care pălăvrăgesc, în gândurile cărora putem recunoaşte propriii noştri copii, vecini, pe noi înşine.

Jocul expresiv al păpuşilor mari şi plastice este completat de prezenţa, starea şi jocul actoricesc al mânuitorilor. Acţiunea, deseori devine interactivă cu copiii şi textul, care aduce după el prospeţime şi permite improvizaţia, împiedică minimalizarea unei poveşti bine cunoscute.