Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Ansamblul Academic Național de dansuri populare „Joc” din Moldova este un colectiv artistic profesionist cu istorie, fiind fost fondat la Chișinău în anul 1945, de către maeștrii de balet L. Leonardi și L. Zelţman. În prezent este format din aproape o sută de dansatori și muzicieni, care prin talent, dedicare și perseverență, reușesc să promoveze tradițiile și frumusețea datinilor moldovenești atât acasă, cât și peste hotare.

Repertoriul vast al ansamblului include dansuri populare specifice poporului moldovenesc dar și o serie de tablouri și suite coregrafice precum: „Joc”, „Nunta moldovenească”, „Ostașii lui Cotovschi”, „Munții Carpați” etc. De asemenea, pe lângă motive din folclorul național, artiștii reușesc cu succes să execute dansuri populare ale altor țări și îmbogățesc astfel diversitatea paletei culturale a colectivului din care fac parte.

Mulți dintre membrii Ansamblului Academic Național de dansuri populare „Joc” sunt artiști cărora le-a fost răsplătit eforul creativ prin medalii și titluri onorifice, chiar ansamblului fiindu-i decernat titlul de Colectiv Emerit al RSSM, urmând să fie decorat și cu „Ordinul Republicii”. De-a lungul anilor, ansamblul de dansuri a participat la peste șapte mii de concerte și a luat parte la numeroase festivaluri internaționale, fiind distins cu numeroase medalii și diplome. „Joc”, a concertat în multe țări: România, Rusia, Republica Cehă, Franța, Belgia, Italia, Bulgaria, Germania, Austria, Brazilia, Egipt, Canada, Portugalia ş.a.m.d.

Ansamblul Academic Național de dansuri populare „Joc” din Moldova se află pentru prima oară în Oradea și împreună cu Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana” vor da naștere unui spectacol extraordinar, care aduce pe scenă artiști pasionați ce vor cânta și vor dansa, celebrând Ziua Națională a României prin tradiție și unitate.

Soliști:

Felicia Costin
Petrică Popa
Simona Costin
Cornelia Covaciu
Lumința Tomuța
Cornel Borza
Stângaciu
Leontin Ciucur

Invitate special în concert Mirela Mănescu, Adriana și Mariana Anghel.

Sunet și lumini: Impuls Sound
Regia tehnică: Bogdan Baciu
Prezentarea: Maria Teișanu și Miruna Lazăr
Scenografia: Oana CerneaProcesare video: Impress Media

Coregrafi: Ion Bencheci si Prim-maestru de balet Eugen Sandu
Asistenți coregrafi: Daniel Titi Sandro și Mircea Dărăban
Texte: Denisa Pușcău
Dirijori: Adrian Miescu și de la Chișinău Prim-dirijor Vasile Goia
Regia artistică: Leontin Ciucur

 PREMIERA: Duminică, 1 decembrie 2019, orele 18.00 - Casa de Cultură a Sindicatelor 

×

TOP