Tipărire
Categorie: Spectacole

„Sala Casei de Cultură a Sindicatelor s-a umplut, miercuri seară - 20.04.2016. - la concertul "Din Bihor în toată ţara", care a inclus lansarea unui nou CD al interpretului bihorean Cornel Borza, intitulat "Când am plecat de-acasă".

Spectacolul a fost un adevărat maraton folcloric şi s-a întins pe mai bine de cinci ore, între invitaţi numărându-se câţiva dintre cei mai reprezentativi cântăreţi din Moldova, Oltenia, Banat şi Maramureş. Toţi au mărturisit pe scenă că sunt prieteni de suflet ai colegului lor de cântec, Cornel Borza. De altfel, gazda a şi interpretat, în duet cu olteanul Gelu Voicu, una dintre melodiile celebre ale lui Borza, şi anume "Tepe lepe prin urzici", spre încântarea publicului.

Un recital cum rar se vede la Oradea a prezentat şi Benone Sinulescu, în repertoriul căruia a intrat şi romanţa "Ionică", prin care invitatul a reuşit să-i emoţioneze pe spectatorii orădeni.

Cântece de inimă şi dor au interpretat adevăraţi profesionişti ca Sava Negrean Brudaşcu, Daniela Condurache, Florica Duma, Mărioara Deac, Anghelina Timiş Lungu, Petrică Mureşan şi mulţi alţii. De asemenea, pe scenă a urcat şi un grup de şase interprete tinere care au cântat melodii ale regretatei Florica Ungur.

Folclorul bihorean pare a fi pe mâini bune după prestaţiile unor tineri precum Dana Ionela Jurjuţ şi a copiilor Alexandru Miclăuş şi Andrei Urs.

Şirul soliştilor Ansamblului Artistic Profesionist Crişana în frunte cu directorul şi cântăreţul Leontin Ciucur, a corpului de dansatori şi orchestra dirijată de prof. Sorin Miescu şi fiu au contribuit substanţial la buna reuşită a evenimentului. Ca de obicei, nu au dezamăgit nici instrumentiştii Stângaciu şi Petrică Popa.

Trebuie menţionat că, la concertul de miercuri seară, s-a aflat şi cunoscuta realizatoare de emisiuni Florentina Satmari, cea care l-a introdus pe Cornel Borza, în urmă cu 15 ani, telespectatorilor Televiziunii Române. De altfel, aceasta i-a şi prezentat interpretului bihorean o plachetă în semn de recunoaştere, în timp ce Leontin Ciucur i-a înmânat o diplomă de excelenţă pentru aportul pe care l-a adus în Ansamblul Artistic Profesionist Crişana.

Spectacolul "Din Bihor în toată ţara" s-a încheiat cu Cornel Borza pe scenă, cel care a interpretat, alături de invitaţii săi, melodia "Când am plecat de-acasă", care dă titlul celui mai nou album şi a ţinut să mulţumească publicului pentru că l-a sprijinit şi aplaudat o carieră întreagă.”       (Viorel Orbai, Bihoreanul, 21.04.2016.)